فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال نهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبا نباتچیان، ناهید عین اللهی، سکینه عباسی، میترا قریب، میترا زارع بوانی صفحات 1-16
    زمینه و هدف
    علوم آزمایشگاهی یکی از رشته های مهم گروه علوم پزشکی است که ارتباط نزدیکی با سایر رشته های این گروه دارد. هدف از این تحقیق، تعیین مطابقت برنامه درسی دوره کارشناسی علوم آزمایشگاهی در ایران و چند کشور جهان می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش، به صورت مروری با روش تطبیقی و با استفاده از انطباق برنامه درسی رشته کارشناسی علوم آزمایشگاهی با برنامه درسی کشورهای آمریکا، استرالیا، ژاپن، انگلستان و ترکیه انجام شد.
    یافته ها
    بررسی تطبیقی برنامه درسی رشته کارشناسی علوم آزمایشگاهی با کشورهای منتخب از نظر تعداد واحدهای دروس پایه و اختصاصی، نوع دروس، دروس کارآموزی در عرصه و پروژه نشان داد که این برنامه با کشورهای ترکیه و استرالیا تطابق قابل ملاحظه ای دارد. واحدهای کارآموزی در عرصه در بیمارستان ها در مقایسه با دانشگاه های معتبر دنیا، بازده پایین تری دارند.
    نتیجه گیری
    برنامه درسی دوره کارشناسی علوم آزمایشگاهی در ایران با کشورهای جهان تطابق دارد. اما توجه بیشتر به واحدهای کارآموزی و پروژه های کارشناسی می تواند در بهبود کیفیت آموزش این رشته بسیار موثر باشد.
    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، برنامه درسی، کارشناسی علوم آزمایشگاهی
  • نادیا صنیعی، سید جواد قاضی میرسعید صفحات 17-28
    زمینه و هدف
    استفاده از شاخص های ترمودینامیکی در مطالعات علم سنجی با هدف بررسی عملکرد تحقیقاتی، چند سالی است که در مراکز خارج از کشور و در بین صاحب نظران این حرفه مطرح شده است. یکی از این شاخص ها اکسرژی است. بنابراین، هدف از این مطالعه معرفی و مروری بر تاریخچه، تعاریف، کاربرد و اهمیت شاخص مورد نظر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه به کمک منابع کتابخانه ای و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی و بررسی انواع مقالات، منابع مرتبط با شاخص های ترمودینامیکی شناسایی گردید. در طی این بررسی تعداد سی مقاله انگلیسی بازیابی شد که 24 مورد آن به زبان انگلیسی و مرتبط با موضوع مطالعه بودند. در میان منابع فارسی مقاله ای یافت نشد که ارتباط موضوعی دقیق با مفهوم مورد نظر داشته باشد، لیکن تنها در دو مقاله به زبان فارسی امکان استفاده از برخی قسمتها مشاهده که به آنها ارجاع داده شد. در مجموع 26 مقاله بازیابی و مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی متون نشان داد که اکسرژی، شاخصی ترمودینامیکی است که نشاندهنده حداکثر کار مفیدی می باشد که یک سیستم به منظور ایجاد تعادل انجام می دهد. این شاخص در ارزیابی کتاب شناختی و استنادات در هر مقاله معادل با سرعت یا کیفیت و هم چنین در ارزیابی عملکرد تحقیقاتی در رتبه بندی موسسات تحقیقاتی مورد استفاده قرار می گیرد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش اکسرژی در ارزیابی عملکرد تحقیقاتی افراد و سازمان ها و برتری آن نسبت به شاخص H، به دلیل در نظر گرفتن تمامی مقالات و تمامی استنادات، این شاخص می تواند نمود جدیدی از رتبه بندی ها را ارائه دهد.
    کلیدواژگان: شاخص های ترمودینامیکی، ارزیابی عملکرد تحقیقاتی، اکسرژی
  • مهرداد گودرزوند چگینی، سمانه اسماعیلی صفحات 29-42
    زمینه و هدف
    کارکرد هر فناوری در جوامع به فرهنگ آن جامعه بستگی دارد. فرهنگ سازمانی سبب درک مشترک و توافق برسر رویه های سازمانی می گردد و در عین حال مانع پرقدرتی برای تغییر، بویژه تغییر در فناوری به حساب می آید. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر م و لفه های فرهنگ سازمانی بر پذیرش فناوری اطلاعات در بیمارستان های آموزشی درمانی شهر رشت با استفاده از مدل یکپارچه پذیرش و استفاده از فن آوری (UTAUT) انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی و از نوع مقطعی بود. به همین منظور، از فروردین تا تیر ماه 1392 تعداد 235 پرسش نامه توسط کارکنان بهداشتی درمانی، اداری، مالی و آموزشی در سه بیمارستان رازی، پورسینا و حشمت تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل پرسش نامه از آزمون های پایایی مرکب و جذر میانگین واریانس، بوت استرپ، آزمون t و رگرسیون سلسله مراتبی توسط نرم افزارهای Lisrel، PLS و SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    ازمیان مولفه های فرهنگ سازمانی شامل امید به عملکرد، امید به تلاش، هنجار ذهنی و تسهیل شرایط، تنها بین امید به عملکرد و تسهیل شرایط با تمایل رفتاری و استفاده از رایانه ارتباط معنی داری وجود داشت(0001 > P). اگرچه جنسیت نیز با مولفه های فرهنگی و استفاده از رایانه ارتباطی را نشان نداد(05/0 < P).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از یافته های پژوهش بیانگر رابطه فرهنگ سازمانی و به کارگیری فناوری اطلاعات در بیمارستان های مورد مطالعه است که وجود یک فرهنگ سازمانی یکپارچه، می تواند پذیرش و به کارگیری فناوری اطلاعات را در این بیمارستان ها تسهیل و تسریع نماید.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، فناوری اطلاعات، مدل یکپارچه پذیرش و استفاده از فن آوری، بیمارستان، کاربر
  • محمدرضا ذبیحی، سید سعید طباطبایی، محمدرضا قمری، محمد حنیف اسدی صفحات 43-54
    زمینه و هدف
    با توجه به محیط در حال تغییر بیمارستان ها و لزوم ارائه خدمات در کمترین زمان ممکن و با کیفیت و هزینه ی قابل قبول به بیماران، توجه به راهکارهای بدیع و هوشمندانه و استفاده از حداکثر توانایی های فکری سازمان، در جهت افزایش چابکی بیمارستان ها ضروری به نظر می رسد. در واقع این پژوهش، به منظور تعیین رابطه ی بین هوش سازمانی و چابکی سازمانی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی تحلیلی در سال 1392 بر روی 408 نفر از کارکنان بیمارستان ها انجام شد که به صورت نمونه گیری طبقه ای وارد مطالعه شدند. جهت گرد آوری داده ها در زمینه هوش سازمانی از پرسش نامه استاندارد Albrekht و در خصوص چابکی سازمان از پرسش نامه طراحی شده بر اساس مدل Goldman استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزا ر 16 Spss و آزمون های آماری t - test، Anova، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تحلیل شد.
    یافته ها
    بین هوش سازمانی و چابکی سازمانی در بیمارستان ها ارتباط معنی دار وجود داشت. بیشترین سهم در تعیین چابکی را مولفه های چشم انداز راهبردی، فشار عملکرد و اتحاد و توافق داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه اتخاذ تدابیری جهت تدوین برنامه راهبردی پویا در بیمارستان ها و برگزاری دوره های آموزشی هوش سازمانی به منظور آگاه سازی کارکنان و مدیران می تواند منجر به افزایش سطح چابکی بیمارستان ها و ارائه خدمت موثر به بیماران گردد.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، چابکی سازمانی، بیمارستان
  • حکیمه مصطفوی، سیامک عقلمند، حامد زندیان، مینو علیپوری سخا، محسن بیاتی، سحر مصطفوی صفحات 55-66
    زمینه و هدف
    توزیع عادلانه ی منابع بخش سلامت یکی از پیش شرط های برقراری عدالت اجتماعی در هر جامعه ای است. این پژوهش با هدف سنجش و تعیین چگونگی توزیع پزشکان متخصص و تخت های بیمارستانی در استان آذربایجان غربی انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی بود و جامعه پژوهش را کلیه تخت های بیمارستانی در بخش دولتی و کلیه پزشکان متخصص شاغل در بخش سلامت استان آذربایجان غربی در سال 1391 تشکیل می داد. داده های مورد نیاز از طریق مراجعه به معاونت بهداشت و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و مرکز آمار ایران گردآوری شد. جهت سنجش چگونگی توزیع پزشک متخصص و تخت بیمارستانی از شاخص های سرانه منابع، ضریب Gini و منحنی Lorenz استفاده گردید.
    یافته ها
    توزیع پزشکان متخصص در سطح استان عادلانه نیست و این وضعیت در مورد تخت های بیمارستانی نیز برقرار است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که توزیع پزشکان متخصص و نیز تخت های بیمارستانی، متناسب با جمعیت استان نیست و اتخاذ تدابیری از قبیل ایجاد امکانات رفاهی ویژه، پرداخت دستمزدهای بالاتر و در نظر گرفتن نیازمندی های سلامتی مردم استان باعث بهبود جذب پزشکان متخصص و تعدیل کمبودهای موجود خواهد شد.
    کلیدواژگان: توزیع، پزشکان متخصص، تخت بیمارستانی، آذربایجان غربی، ایران
  • آزاده چترروز، حمیده جوادی نسب، محمدکاظم امینی، محمود بیگلر، نهضت گودرزی، جواد زارعی صفحات 67-80
    زمینه و هدف
    یکی از سوالات همیشگی برای بیمارستان ها و سازمان های بیمه گر برآورد تعرفه ی واقعی اعمال جراحی گلوبال است. لذا هدف این پژوهش مقایسه هزینه های اعمال جراحی گلوبال با تعرفه های مصوب در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
    روش بررسی
    این مطالعه یک بررسی توصیفی- مقطعی است، که در تعداد 9 بیمارستان منتخب دانشگاهی امام خمینی(ره)، شریعتی، آرش، فاطمه الزهرا(س)، زنان، شفا، علی اصغر(ع)، کانسر و رازی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گردیده است. جامعه ی پژوهش، شامل کلیه ی صورت حساب های بستری مشمول تعرفه گلوبال در سال 1391 در این 9 بیمارستان بود. داده های موردنیاز ازطریق صورت حساب های بیماران جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و در نرم افزار SPSS16 تحلیل گردید.
    یافته ها
    ازمجموع 90 عمل جراحی مشمول تعرفه گلوبال، 68 مورد در بیمارستان های مورد پژوهش انجام شده بود. مقایسه ی میانگین هزینه ی بیمارستان با تعرفه گلوبال مصوب نشان داد که باستثنای تعداد 7 عمل جراحی، در سایر موارد(61 مورد) هزینه ی اعمال جراحی بین 3 تا 312 درصد بیشتر از تعرفه گلوبال مصوب بود. بیشترین اختلاف(312 درصد) مربوط به ترمیم تیغه ی بینی با یا بدون کاشت غضروف(سپتوپلاستی) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد تعرفه گلوبال واقعی نبوده و منجربه زیان بیمارستان ها می گردد. بنابراین پیشنهاد می گردد برای جلوگیری از زیان بیمارستان ها در تعرفه های گلوبال، عواملی چون سن بیمار، وجود یا نبود بیماری همراه، شدت بیماری، مدت اقامت بیمار و نرخ تورم در کشور، در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: اعمال جراحی گلوبال، بیمارستان، صورت حساب های بیمارستانی، تعرفه های مصوب، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • لیدا کربلایی سلمانپور ممقانی، گلسا شهام، حسین درگاهی صفحات 81-96
    زمینه و هدف
    یکی از عوامل مهم در انتخاب مدیران، بررسی ویژگی های شخصیتی آنان است. اگر مدیران متناسب با ویژگی های شخصیتی مرتبط انتخاب شوند، شکوفایی و بهره وری سازمان ها بیشتر خواهد شد. لذا این پژوهش، با هدف تعیین انطباق ویژگی های شخصیتی مدیران ارشد با شغل مدیریت در دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش بصورت توصیفی-تحلیلی و از نوع مقطعی بود که در بین سال های 92-1391 انجام شد. جامعه پژوهش شامل 34 نفر از روسا و معاونان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه شناخت شخصیت «Bass، Valenzi & Eldrige» شامل 27 سوال بود. داده های حاصل در نرم افزار spss 18 جمع آوری شد و جهت تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار توصیفی فراوانی، میانگین، انحراف معیار و آمار استنباطی آزمون T تک نمونه ای و دو نمونه ای و ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    همگی مدیران مورد مطالعه هر چهار ویژگی شخصیتی مدیریتی را دارا بودند و فراوانی تیپ شخصیتی درون نگر در بین مدیران از بقیه موارد یشتر بود و از بقیه ویژگی ها نیز بطور نسبی برخوردار بودند. بین ویژگی شخصیتی قاطع/جسور مدیران با نوع دانشکده نیز تفاوت معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    حدود نیمی از مدیران دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای تیپ شخصیتی مدیر هستند. ازآنجاکه جهت انتخاب مدیران دانشگاه، آزمون تناسب شغل با شخصیت صورت نمی گیرد. لذا پیشنهاد می شود به لحاظ ارتقا عملکرد مدیران، علاوه بر انجام آزمون های دیگر، از آزمون تناسب شغل با شخصیت نیز استفاده شود.
    کلیدواژگان: سازگاری، ویژگی های شخصیتی، شغل مدیریتی
  • علی عرب خردمند، عنایت الله شعبانی، طناز آزادی صفحات 97-105
    زمینه و هدف
    امروزه دانشجویان خارجی تاثیر بسزایی بر روی رتبه دانشگاه در سطح جهانی دارند. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز اقدام به جذب دانشجوی خارجی نموده است. میزان رضایت دانشجویان از خدماتی که دریافت می نمایند، حائز اهمیت است. هدف پژوهش حاضر تعیین میزان رضایتمندی دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی تهران از شرایط و امکانات موجود در دانشگاه می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر توصیفی بود که به صورت مقطعی در سال 1392 انجام شد. جامعه پژوهش، دانشجویان خارجی پذیرش آزاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. نمونه گیری به شیوه نمونه در دسترس انجام شد. ابزار پژوهش، پرسش نامه ی محقق ساخته بود که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 97/0 برآورد گردید و روایی آن نیز به تایید گروه متخصصان رسید. آمار مورد نظر توسط نرم افزار Excel استخراج گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نزدیک به 70 درصد از دانشجویان از خدمات ارائه شده راضی و کاملا راضی و نزدیک به 10 درصد نیز ناراضی و کاملا ناراضی بودند. محل تشکیل کلاس های آموزش زبان فارسی به عنوان مهم ترین مشکل عنوان شد. بیشترین میزان رضایت نیز از معیار آموزش و یادگیری بدست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه بیش از نیمی از دانشجویان خارجی از عملکرد دانشگاه اظهار رضایتمندی داشته اند، می توان نتیجه گرفت که دانشگاه در این زمینه به گونه ای رضایت بخش عمل کرده است. اگرچه نسبت به حیطه هایی که دانشگاه در آن امتیازات کمتری کسب کرده است باید توجه بیشتری نشان داد. تمرکز بر نقاط قوت جهت توسعه های آتی نیز ضروری است.
    کلیدواژگان: دانشجوی خارجی، رضایتمندی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بین المللی سازی
|
  • Fariba Nabatchian, Nahid Einollahi, Sakineh Abbasi, Mitra Gharib, Mitra Zarebavani Pages 1-16
    Background And Aim
    Medical Laboratory Sciences is one of the important fields in Medicine that is closely associated with other disciplines in this group. This study aims to evaluate laboratory sciences curriculum in Iran and several countries worldwide.
    Materials And Methods
    In this research، data collection is based on documents and curriculum goals of countries. The data collected was analyzed using qualitative methods.
    Results
    Comparative study of curriculum courses of bachelor of Laboratory Medical sciences was done and compared with the number of basic and specific units in Iran and other countries. The curriculum in Iran with Turkey and Australia is remarkably consistent. Internship units in hospitals have lower returns in compared to other universities in the world.
    Conclusion
    Laboratory Science curriculum in Iran is matched with developing countries. However، more attention to training units and projects to improve the quality of teaching laboratory sciences could be more effective.
    Keywords: Comparative Study, Curriculum, Laboratory Sciences
  • Nadia Sanee, Seyed Javad Ghazi Mirsaeid Pages 17-28
    Background And Aim
    Thermodynamic indicators are considered in scientometrics studies to survey research performance as the Exergy that is most important ones. Therefore، this article is aimed to introduce، review، definition، application and importance of Exergy.
    Materials And Methods
    This study is a review article that determined by using related literatures with thermodynamic indicators of scientometrics by library research، and simple and advanced searches of English papers on valid websites. 30 English papers were retrieved and 24 articles related to this study were selected; but among Persian literatures، no related papers were found.
    Results
    Exergy is a thermodynamic measure which reperesenting a maximum useful work that a system can perform in order to create balance. This indicator is applicable in bibliometrics and as an indicator of research performance for ranking of research institutions.
    Conclusion
    According to the role of exergy in assessing the research performance of individuals and organizations، and its advantage over H-index، due to consideration of all the articles and all the citations، this indicator can offer new reperesentation of rankings.
    Keywords: Thermodynamic Indicators, Research Performance, Assessment, Exergy
  • Mehrdad Goudarzvand Ghegini, Samaneh Esmaeili Pages 29-42
    Background And Aim
    The function of any technology in a society depends on the culture of that society. Organizational culture leads to a common understanding and agreement on institutional practices. Meanwhile، it is a powerful barrier to change، especially technological change. This study aims to determine the effect of indicators of organizational culture on the unified theory of acceptance and use of technology in hospitals of Rasht، Gilan Province.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional، descriptive-analytic study. From April to July 2013، 235 questionnaires were completed by health، administrative، financial and educational personnel of Razi، Poursina، and Heshmat Hospitals. For data analysis، such tests as compound reliability test، root mean square of variance، bootstrap test، t-test، and hierarchical regression were applied using Lisrel، PLS and SPSS softwares.
    Results
    Among the components of organizational culture (performance expectancy، effort expectancy، subjective norm، and facilitating conditions)، there was a significant relationship only between «performance expectancy and facilitating conditions» and «behavioral inclination and using computers» (P<0. 0001). Gender played no role in the relationship between cultural components and the use of computers (P>0. 05).
    Conclusion
    The results of the study indicate that there is a relationship between organizational culture and application of information technology، and that a unified organizational culture can facilitate and speed up the acceptance and application of information technology.
    Keywords: Organizational Culture, Information Technology, UTAUT, Technology Acceptance, Hospitals
  • Mohammad Reza Zabihi, Seyed Saeed Tabatabaee, Mohammad Reza Ghamari, Mohammad Hanif Asadi Pages 43-54
    Background And Aim
    Due to the changing environment of hospitals and the necessity of providing services for patients in the shortest possible time and at an acceptable quality and cost، it seems to be necessary to utilize the maximum intellectual capacity of the organization to enhance agility in hospitals. The aim of this study is، in fact، to investigate the relationship between organizational intelligence (and its components according to the Albrecht model) and organizational agility in hospitals of Mashhad University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted in 2013 on 408 hospital employees seleced through stratified sampling method. To collect data on organizational intelligence، the Albrekht standardized questionnaire was used and to gather data on organizational agility، a questionnaire designed based on Goldman model was employed. For data analysis and hypothesis testing، the SPSS software version16، Pearson correlation، t-test، Anova، and regression techniques were applied.
    Results
    The results of the study showed that there was a significant relationship between agility in hospitals and organizational intelligence (components: Appetite for change، heart، knowledge deployment، performance pressure، strategic vision، shared fate، and alignment and congruence). The determinants of agility were mainly strategic vision، performance pressure، and a lignment and congruence.
    Conclusion
    The results of the study showed that dynamic strategic planning in hospitals and developing educational programs of organizational intelligence aiming at employees'' and managers'' awareness could lead to an increase in the agility level of hospitals and provision of effective services for patients.
    Keywords: Organizational Intelligence, Organizational Agility, Hospital
  • Hakimeh Mostafavi, Siamak Aghlmand, Hamed Zandiyan, Minoo Alipoori Sakha, Mohsen Bayati, Sahar Mostafavi Pages 55-66
    Background And Aim
    Equitable distribution of resources in health sector is one of the prerequisites of social justice in any society. The aim of this study is to determine inequality in the distribution of specialists and hospital beds in West Azerbaijan Province.
    Materials And Methods
    This was a descriptive study. The population of the study consists of all hospital beds in the public sector and all specialists working in the health sector of West Azerbaijan Province in 2012. The required data were collected after referring to health and treatment d eputies of Urmia University of Medical Sciences and Statistical Center of Iran. To determine inequity in the distribution of specialists and hospital beds، per capita resource indicators، the Gini coefficient، and Lorenz curve were employed.
    Results
    Distribution of specialist physicians in the province was not equitable; the situation was the same as regards hospital beds، too.
    Conclusion
    It seems that neither the distribution of specialist physicians nor the number of hospital beds is proportional to the population. Besides، measures such as p roviding special welfare facilities، paying higher wages، and considering the health needs of people in the province can better attract physicians and modify the existing shortcomings.
    Keywords: Distribution, Specialist Physicians, Hospital Bed, West Azerbaijan Province, Iran
  • Azade Chatruz, Hamide Javadinasab, Mohammad Kazem Amini, Mahmoud Biglar, Nehzat Goudarzi, Javad Javad Pages 67-80
    Background And Aim
    One of the perennial questions for hospitals and insurance organizations are the real cost of g lobal surgery. The aim of this study was to compare the cost of global surgery bills with approved tariffs in hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This was a cross – sectional study. The study population included all hospitalized patient bills eligible for global tariff at nine selected hospitals (include: Imam Khomeini، Shariati، Arash، Fatemeh Alzahra، Zanan، Cancer Institute and Razi) affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2012. Checklist was used for data collection. Data about the real costs of surgical procedures were collected from the patients'' bills. Data were analyzed using descriptive statistics in SPSS version 16 software.
    Results
    The results showed that a total of 90 included global tariff surgical، 68 surgical procedures were performed in nine selected hospitals. Except seven surgical procedures in other cases (61 cases)، the real costs of surgical procedures average 3 -312 percent more than approved global tariff. The surgical procedure «Septoplasty» had the most difference with global tariff.
    Conclusion
    The results showed that surgical global tariff are not real، and lead to the hospitals financial loss. Therefore، it is recommended that to prevent the hospital financial loss in the calculation of the g lobal t ariff factors such as patient age، presence or absence of comorbidity and complication، disease severity، length of stay and inflation rates in country to be considered.
    Keywords: Global Surgical Procedures, Hospital, Hospital Bills, Approved Tariffs, Tehran University of Medical Sciences
  • Lida Karbalaie Salmanpour Mamaghani, Golsa Shaham, Hossein Dargahi Pages 81-96
    Background And Aim
    Personality testing is one of the most factors for selection of the managers. If the managers select by their personality traits and its compatibility with their jobs specifications، organizational productivity will increase. Therefore، this research is aimed to determine the managers` personality traits compatibility with managerial positions in Tehran University of Medical Sciences faculties.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional، descriptive and analytical research which induced among 34 faculties، deans and vice chancellors of Tehran University of Medical Sciences during 2012-2013. The research society was selected by census technic. For research tool، Bass، Aldrich and Valenzia personality questionnaire that consisted of 27 questions was used. The validity and reliability of the questionnaire was confirmed. The data was collected by SPSS software to prepare the descriptive findings، and for analysis of data، one sample T test and Anova method were used.
    Results
    All of managers of TUMS faculties presented all personality traits based on Bass questionnaire. Although، introvert specification was the most personality traits among this managers. There was significant correlation between brave personality trait with the type of the faculties managers.
    Conclusion
    Only half of the faculties managers presented management traits compatible with their jobs. Therefore، we suggest management personality preemployment testing should be examined before the staffing of the selected managers for administration of the faculties.
    Keywords: Job Compatibility, Personality Traits, Management Job
  • Ali Arab Kheradmand, Enayatollah Shabani, Tannaz Azadi Pages 97-105
    Background And Aim
    Today universities admit International Students as well as national students. Tehran University of Medical Sciences has been also started admitting International Students in regards of its Internationalization aims. Student’s satisfaction is of high importance in order to gain the given goals. The purpose of this study was to evaluate the satisfaction of International students of TUMS.
    Materials And Methods
    This was a descriptive study. The target group was international students of TUMS، the participants were selected through availability sampling. The research instrument was researcher-made questionnaire which the reliability calculated as 0. 97 by Chronbach’s alpha. The data was analysied by Microsoft Excell version 2010.
    Results
    The overall satisfaction of the students was 70% (satisfied and completely satisfied) while the overall dissatisfaction was 10% (dissatisfied and completely dissatisfied).
    Conclusion
    Given satisfaction of more than half of the International students، TUMS has performed reasonably. Based on the results obtained in this research the university may pay attention to the fields reported as dissatisfied.
    Keywords: International Students, Satisfaction, Tehran University of Medical Sciences